Τοποθεσία

Η Σίφνος βρίσκεται ανάμεσα στην Σέριφο, Κίμολο και Αντίπαρο και απέχει 78 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Αποτελείται από μια περιοχή 75 τ.χλμ και ακτή 70 χλμ με πληθυσμό 2500. Το ταξίδι για την Σίφνο ξεκινάει από τον Πειραιά και διαρκεί μεταξύ 2,5 ωρών - αν ταξιδέψετε με High Speed (catamaran) και 5,5 ωρών - αν ταξιδέψετε με το πλοίο την γραμμής ( Αναχωρήσεις από Πειραιά για Σίφνο και αναχωρήσεις από Σίφνο).
Η Σίφνος έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα επιβλητικά τοπία, οι γραφικοί οικισμοί όπως η Απολλωνία και ο Αρτεμώνας, οι όμορφες παραλίες, τα μεσαιωνικά χωρία όπως το Κάστρο και τα παλιά μοναστήρια όπως η Χρυσοπηγή κάνουν την Σίφνο ένα πολύ δημοφιλή προορισμό.
Στην Σίφνο θα βρείτε 365 εκκλησίες, άλλες μεγάλες και άλλες πολύ μικρές, αλλά όλες πολύ όμορφες μέσα και έξω. Πολλές από της εκκλησίες έχουν πανηγύρια, τιμώντας την μνήμη του αγίου της εκκλησίας. Πολύ πιθανό να πετύχετε κάποιο την περίοδο που θα την επισκεφτείτε. Η Χρυσοπηγή είναι ίσως η πιο γνώστη εκκλησία στην Σίφνο και κατά κάποιο τρόπο συμβολίζει το νησί. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο η οποία έχει διαχωριστεί από την ξηρά, ένα θαύμα που λέγεται ότι συνέβη όταν οι Πειρατές πήραν όμηρους τις Σιφνιές. Η εκκλησία, που είναι χτισμένη στα χαλάσματα παλιότερης εκκλησίας, κατασκευάστηκε το 1650.

Αποστάσεις


Μοναστήρι Χρυσοπηγής

5.2 χλμ

Παραλία Παναγία Πουλατι

1 χλμ

Λιμάνι Καμάρες

5 χλμ

Smaragdi Hotel1
Smaragdi Hotel2
Smaragdi Hotel3
Smaragdi Hotel4

Αρτεμώνας

Ο Αρτεμώνας βρίσκεται βόρεια της Απολλωνίας. Δεν είναι απομακρυσμένο χωριό μιας και συνδέεται με την Απολλωνία. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πιο όμορφα σπίτια και αρχοντικά της Σίφνου και μια βόλτα στο χωριό είναι απαραίτητη. Είναι ένα από τα λίγα μέρη που δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά από την εξέλιξη του πολιτισμού και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Στην κορυφή του χωριού θα βρείτε τους μύλους Ο Αρτεμώνας είναι δημοφιλής προορισμός για Πασχαλινές διακοπές αφού η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Είναι επίσης πολύ ωραίο μέρος για να μείνει κανείς αν θέλει να βρίσκεται στο κέντρο και να έχει τον Αρτεμώνα σαν σημείο εκκίνησης για να επισκέπτεται το υπόλοιπο νησί. Η Σίφνος έχει υπέροχες παραλίες με χρυσή άμμο. Θα βρείτε καθαρές και ελκυστικές παραλίες στις Καμάρες, τον Φάρο και τον Πλατύ Γιαλό όπως και πιο ήσυχες και λιγότερο γνωστές παραλίες στην Χερρόνησο, την Φικιάδα και την Φασολού.